Att tänka på vid fillersbehandling

De flesta gör botoxbehandlingar och har inte så mycket erfarenhet av fillers. Det är något som jag kan rekommendera i kombination med botox, dels för att förebygga ärrbildning, och dels separat för att fylla läppar. Det är en snabb behandling som ger ett omedelbart resultat och utan några direkta biverkningar. Fillers används främst för ansikte, hals och händer med syftet att släta ut, fylla ut eller föryngra huden. Jag gör alla mina behandlingar hos Svenska Laseragenturen som verkligen kan allt inom området. Funderar du på fillersbehandlingar rekommenderar jag varmt deras proffsiga sjukvårdsteam! Det är en trygghet att gå till samma läkare oavsett om det gäller botox eller fillers.

När bör fillers väljas som behandling?

När det kommer till fillers är det en effektiv behandling att ta till när du vill släta ut eventuella linjer eller rynkor i ansiktet. Fillers är också ett bra alternativ för att skapa volym åt särskilda partier så som läppar. Tipset är att satsa på en lagom dos för att undvika så kallade ”ankläppar”. Svenska Laseragenturen är proffs på det här och ser du till deras resultat blir läpparna naturliga och jämna. Acne kan ofta efterlämna fula ärr eller andra besvär och fillers kan med fördel även användas för att exempelvis fylla ut insjunkna hudpartier.

Hyaluronsyra som fillers

Vid fillersbehandling är hyaluronsyra det bästa alternativet eftersom det är ett naturligt ämne. Effekterna med att använda den som fillers är säkra, vilket lett till att ämnet är det mest använda inom området. Beroende på vad din fillersbehandling syftar till kan olika tjocklekar av hyaluronfillers användas. För att ta bort ringar runt ögonen eller som volym till läpparna används exempelvis mer fasta och formbara fillers. En behandling med hyaluronsyrafillers brukar normalt sett hålla upp mot ett års tid för att sedan kompletteras med en så kallad ”påfyllnadsbehandling”. Använder du redan botox skulle jag rekommendera dig att prata med din läkare för att se hur du kan kombinera behandlingarna!